Kent u dat gevoel? Bijna vakantie. Die laatste loodjes. De Franse kust voelt nog ver weg. Ik persoonlijk ben een vakidioot pur sang. Ook tijdens mijn welverdiende vakantie draaien de radartjes onverminderd door. Ik krijg ideeën. Nieuwe energie. En power. Volop power om na de vakantie verder te bouwen aan een succesvolle eindejaarsafsluiting.

Join the club
Herkenbaar? Dan heeft ook u het te pakken. Het virus dat passie heeft. Innovatie staat immers niet stil. In alle eerlijkheid: ik betrap mezelf er elk jaar weer op. Welk pittoresk dorpje ik ook bezoek, ik kijk altijd en overal of er slim wordt omgegaan met visuele communicatie. Noem het een tic, zo u wilt. Ik geef de voorkeur aan bevlogen.

Helicopterview doet wonderen
Ik daag u uit om tijdens uw vakantie vanuit een helicopterview te kijken naar de manier waarop er binnen uw organisatie wordt omgegaan met communicatie. Zowel intern als extern. Stelt u zich open voor de tijdelijk nieuwe wereld om u heen. Wat ziet u? Kijk met nieuwe ogen. Als een onbevangen kind. Wordt het begrip communicatie door uw medewerkers als iets positiefs en vanzelfsprekends ervaren? Worden alle mogelijkheden van uw dynamic wall board ten volle benut? Dus niet alleen voor zakelijke doeleinden, maar ook voor die foto van de laatste vrijdagmiddagborrel? Overdenkt u het eens rustig als u geniet van het uitzicht over de Middellandse zee. Waarom dat belangrijk is? Omdat het u waarde gaat leveren als u vakantie weer voorbij is. Want van alle neuzen dezelfde kant op is nog nooit iemand slechter geworden. Zeker niet als de richting van die neuzen positief is.

Cornelis Bonnet, eigenaar Texas Digital Europe